Menu

Nov začetek

Blockchain in informacijska tehnologija, Davčni postopki, Insolvenčno pravo in prestrukturiranja /

Majhni trgi, kot je Slovenija, in tudi večji evropski trgi so se v zadnjih letih bistveno spremenili, in sicer predvsem v posledici bančne in finančne krize. Stranke so se začele zavedati pomena obvladovanja stroškov in njihove pogajalske moči na trgu, zaradi česar so iskale ponudnike storitev, ki ponujajo največjo vrednost.

Razmere pa so se spremenile tudi na strani odvetniških družb. Napredek v tehnologiji je povzročil, da je fizična prisotnost manj pomembna in da so se potrebe po številu administrativnega osebja zmanjšale.

Spremenil se je tudi svet. Resnično globalna podjetja, ki jih je vedno več, potrebujejo tudi globalne storitve. Zato so se večje odvetniške družbe osredotočile na razvoj svojih globalnih storitev in izgleda, da bo manjše število odvetniških družb prevladovalo na trgu globalnih pravnih storitev. Ni še jasno ali se bo takšna strategija tudi izplačala, vendar je v zahodnih državah v zadnjih desetih letih prišlo do občutnega porasta butičnih odvetniških družb, ki so se še posebej tekom finančne krize izkazale za bolj fleksibilne in bolj pripravljene na soočanje s tržnimi spremembami, kot pa njihove večje in bolj okorne konkurentke.

Tudi Slovenija ni bila imuna na spremembe na trgu odvetniških storitev. Kot odgovor na le-te smo ustanovili novo odvetniško pisarno. Novak Rutar temelji na mladih vendar izkušenih posameznikih, s ciljem ponuditi storitve z visoko vrednostjo kot butična odvetniška pisarna. Z našimi mednarodnimi izkušnjami prinašamo drugačen način razmišljanja pri ponujanju storitev v Sloveniji in skupaj z našimi partnerji tudi v tujini.

Začenjamo tu in zdaj in verjamemo, da se nam boste na naši poti pridružili.